آموزش و نحوه نصب وینچ برقی تکفاز
وینچ برقی چیست؟
وینچ یک مکانیزم است که از انواع مختلفی تشکیل شده است. موتور، ترمز، درام، گیربکس و قلاب اجزای تشکیل دهنده ی وینچ برقی هستند. زنجیر یا سیم بکسل به کار رفته در انواع وینچ برقی عامل کشش در این دستگاه می باشد. وینچ یا همان کشنده، توسط نیروی محرکه ی ایجاد شده از الکتروموتور به حرکت در می آید. سیم بکسل به دور درام پیچیده می شود و به این گونه حرکت اجسام چه در جهت عمودی یا افقی صورت می پذیرد.
وینچ برقی در همه ی صنایع کاربرد اساسی دارد و پیشرفت و سرعت در برخی از کار ها را به خود وابسته ساخته است. سازندگان بالابر برقی با توجه به شرایط و محلی که قرار است از وینچ استفاده شود آن را طراحی می کنند که ترمز و موتور ضد انفجار اجزایی در وینچ هستند که طراحان بسته به شرایط استفاده، آن را تغییر می دهند. وینچ برقی در صنایعی همچون ساختمان سازی و عمران، صنایع دریایی، صنایع نفت و گاز، صنایع معدن و حفاری و کابل کشی کاربرد های فراوان دارد.
نحوه نصب وینچ برقی بصورت ثابت
همانگونه که اشاره کردیم وینچ برقی و بالابر در همه ی صنایع کاربرد دارند. در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی نیز وینچ کارآمد می باشد. وینچ به صورت عمودی، افقی و زاویه دار توسط قلاب به جسم متصل میشود و با توجه به قدرت موتوری که برای جا به جایی اجسام با وزن های مختلف که بر روی آن تعبیه شده اقدام به جا به جایی اجسام می کند. در هر صنعتی چگونگی استفاده از وینچ یا بالابر برقی بستگی به نوع وزنی دارد که قرار است بالابر متحمل آن باشد.
وینچ های برقی دارای دو عدد نبشی میباشند که شما میتوانید با عبور یک عدد پروفیل یا یک میله از درون نبشی ها و محکم کردن آن، این وینچ را نصب کنید.
قاعدتا اگر دو سر این پروفیل یا میله به جایی متصل باشد یا جوش خورده باشد قابلیت اطمینان را بالا میبرد
آموزش نصب وینچ برقی بصورت چهار کاره
با تهیه ی وسیله ای به نام ترولی میتوانید این وینچ را بصورت افقی نیز حرکت دهید و به اصطلاح آن را به یک وینچ با عملکرد 4 کاره تبدیل کنید.
به این صورت که ابتدا لازم است نبشی های روی ترولی (که در دو نوع دستی و برقی وجود دارد) را به سقف وینچ پیچ و مهره کنید. دقت داشته باشید که درصورت نیاز از واشر نیز برای افزایش سطح ایمنی استفاده کنید.
حال که ترولی وینچ به دستگاه بالابر متصل شده است را روی یک تیر آهن I متحرک کنید.
سایز تیرآهن اهمیت زیادی ندارد و این ترولی روی آن قابل تنظیم است.
ساختمان سازی و عمران
وینچ برقی در ساختمان سازی به بالابر ساختمانی معروف است. از این دستگاه برای جا به جایی مصالح، ابزار و افراد استفاده می شود. در ساختمان سازی بالابر وزنی برابر با ۳۰۰ تا ۳ تن را جا به جا و حمل می کند.
صنایع دریایی
برای جا به جایی و بلند کردن بار، همینطور بالا و پایین بردن لنگر از وینچ برقی استفاده میشود. این دستگاه در بالا کشیدن صید صیادان از دریا کمک شایانی کرده و باعث سهولت در کار شده است.
صنایع نفت و گاز
وینچ برقی در حرکت دادن لوله ها و دکل های حفاری در نیروگاه ها و همینطور در پتروشیمی کاربرد قابل توجهی دارد.
صنایع معدن و حفاری
وینچ ها در استخراج و حمل و نقل مواد از داخل معادن دخیل بوده و باعث سرعت بخشی در عملیات شده است. در گذشته این گونه حمل و نقل ها با داخل چاه ها یا معادن به صورت دستی انجام می شده است.
کابل کشی
در عملیات کابل کشی در پروژه ها در حالت هوایی یا زمینی از وینچ برقی استفاده می شود.
وینچ برقی تک فاز
وینچ برقی تک فاز یا همان وینچ برقی در جا به جایی اجسام در راستای عمودی مناسب است. اگر این بالابر را به یک تیر آهنی یا هر جسمی که توانایی نگهداری آن را داشته باشد متصل کنید خواهید دید که به سهولت قادر به بالا کشیدن اجسام خواهد بود. وینچ برق تک فاز توانایی جا به جایی اجسام با تناژ های مختلفی از ۱۰۰ کیلوگرم تا ۱ تن و ۲۰۰ کیلوگرم را دارا می باشد. وینچ برقی تک فاز دارای امتیازات قابل توجهی است از جمله: سبک و قابل حمل بوده، قیمت مناسبی دارد، برق مصرفی این محصول تک فاز است و در هر مکانی نصب و مورد استفاده قرار می گیرد.
بالابر برقی تک فاز
بالابر برقی تک فاز نوعی بالابر ساختمانی است که در مصارف ساختمانی کاربرد دارد و قادر به جا به جایی اجسام با تناژ های متفاوتی میباشد. بالابر برقی تک فاز در تناژهای مختلف ساخته و عرضه می شود. بالابر ۳۰۰ کیلو گرمی، ۵۰۰ کیلوگرمی، ۷۵۰ کیلو گرمی و ۱ تنی.
قیمت وینچ برقی
وینچ ها با قابلیت کشش و توانایی بلند کردن بار از زمین طراحی و ساخته می شنود. قیمت هر وینچ برقی بستگی به قابلیت کشش و تناژی که قادر به جا به جایی آن هست می باشد.